Szanowni Państwo!

W związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi zarząd KPR Wolsztyniak pragnie złożyć oświadczenie, że nie wspiera żadnego ugrupowania politycznego ani kandydata startującego w wyborach.

Na przestrzeni ostatnich tygodni nasz Klub wzbudza niespodziewane zainteresowanie wśród dużej grupy kandydatów do rady miejskiej, rady powiatu czy na urząd Burmistrza. W mediach społecznościowych rejestrujemy wzmożoną aktywność, niektórzy pretendenci do władz gminy lub powiatu składają nieskonsultowane z przedstawicielami Klubu lub wręcz niemożliwe do zrealizowania obietnice pomocy, szczególnie wsparcia finansowego z budżetów samorządowych. Tego typu promocja polityczna jest w ocenie zarządu Klubu wysoce niestosowna i nieracjonalna. Dlatego pragniemy zaapelować by zaprzestano nieodpowiedzialnego wymieniania nazwy naszego Klubu w swoich kampaniach wyborczych!
Jako instytucja pro publico bono zawsze dążymy do jak najlepszej współpracy z aktualną władzą. Po wyborach zapraszamy do rozmowy o naszych problemach, oczywiście jeśli składane dzisiaj deklaracje przedwyborcze będą nadal aktualne.

Ze sportowym pozdrowieniem,
zarząd Klubu Piłki Ręcznej Wolsztyniak.